Еврим Сонмез

Родена е во 1978 во Истанбул. Дипломирала на универзитет на 19 мај, катедра за биологија. Во моментов работи како доцент на Одделот за образование на науки на универзитетот Синоп. Таа се запозна со фотографијата во раните 2000-ти. Учествувала на многу групни изложби и има освоено неколку награди на национални и меѓународни натпревари. Таа е интервјуирана во национални списанија за фотографија и фотографии и написи во популарни научни списанија. Таа е член на аматерите на Синоп Фотографија и Силе Арт Палас.

Speaker Details