Програма

Придружете ни се за извонредно патување во волшебниот свет на визуелното раскажување приказни на Малински фото фестивал. Овогодинешната програма е внимателно курирана за да ја прослави уметноста на фотографијата, со разновидна палета на активности и изложби кои ветуваат дека ќе ја инспирираат, едуцираат и разгорат вашата страст за визуелните уметности.

 • 19:00

  Самостојна изложба на Александар Томулиќ во просториите на Занаетчиски дом – Куманово

 • 19:30

  Фото проекции на Драган Миленковиќ (Србија), Ови Д. Поп (Романија), Доријан Миловановиќ (Македонија), Мартин Јовчески (Македонија), Божидар Генков (Бугарија), Георги Георгиев (Бугарија) и од настанот “Салај – убавина, традиција, приказна” во Занаетчиски дом – Куманово

 • 12:00

  Меѓуклупскa изложба Круг во НУЦК Трајко Прокопиев – Куманово

 • 12:30

  Младинска изложба на основните училишта Крсте Мисирков и Кочо Рацин во НУЦК Трајко Прокопиев – Куманово

 • 14:00

  Самостојна изложба на Слободан Чавиќ во Уметничка галерија – Куманово

 • 14:30

  Клупска изложба Тумба во Уметничка галерија – Куманово

 • 18:00

  Самостојна изложба на Ивана Јовановска Кузмановска во Фото клуб Куманово – Куманово

 • 09:00

  Фото патување во околината на Штип

 • 13:00

  Самостојна изложба на XX во Безистен – Штип

 • 13:30

  Меѓународна изложба Игра во Центар за култура Ацо Шопов – Штип